X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

22/23 NBA Sezonunda Takip Edilmesi Gereken Kilometre Taşları


Basketbolun zirvesi NBA için normal sezon en sonunda geldi çattı. 4 aylık uzun bir aranın ardından büyük bir tutku ve heyecanla beklediğimiz NBA’ye kavuşurken bu seneki NBA serimizde bu sefer ilginizi çekebilecek başka bir liste ile karşınızdayız.

Yıllardır devam eden NBA sezonunda her sene olduğu gibi istatistik anlamında takip edilmesi gereken tarihi dönüm noktaları ve kilometre taşları ortaya çıkıyor. Bizde sizler için LeBron’dan Durant’e, Westbrook’tan Gregg Popovich’e bu senenin takip edilmesi gereken tarihi kilometre taşlarını derledik. İyi Okumalar.


LeBron James | Tarihin en skoreri olmak için

Sneaks Up


Tarihin en iyilerinden biri olarak gösterilen LeBron James için devamlılığının ve kararlılığının mükafatını alacağı zaman artık neredeyse gelmiş bulunuyor. 20. sezonuna tarihin en çok sayı atan 2. oyuncusu olarak çıkan kralın, Kareem Abdul-Jabbar’ı (38.387) geçip tarihe geçmesi için sadece 1326 sayıya ihtiyacı var.

1984 yılında Carl Malone’u geçtiğinden beri 38 yıldır zirvede bulunan efsane, görünen o ki bu sene bir aksilik olmazsa yerini LeBron James’e kaptıracak gibi görünüyor.

Eğer her şey yolunda giderse 38 yaşındaki LeBron James, yeni sezonda eğer kariyer rutini olan 27 sayı ortalama ile oynarsa 49 maçta tarihin en çok sayı atan oyuncusu olacak.

Ayrıca Kareem'in en çok sayı atan oyuncu ünvanını LeBron'un doğduğu yıl olan 1984 yılında alması da ayrı bir mistik durum değil mi? Basketbol tanrıları duruma el atmış görünüyor.


LeBron asist kategorisine de gözünü dikti!

Sneaks Up

LeBron’un harika yaptığı işlerden biri de her zaman oyun görüşü ve pasları olmuştur. Geride bıraktığı 19 sezonun 12’sinde en az 7 asist ortalamalarıyla oynayan Bron (10.045 asist), son sezonlardaki istikrarı ile devam ederse 7. sıradan 4. Sıraya yükselebilir. Efsanevi Magic Johnson’ı 97 asist, Mark Jackson’ı 290, 4 numarada bulunan Steve Nash’i geçmesi içinse 291 asiste ihtiyacı var.

LeBron eğer Kareem’i sayı rekorunda bu sezon geçecekse asistte de Nash’i geçmemesi için hiçbir neden yok.

Chris Paul Jordan’ı Geçebilecek mi?

Sneaks Up

Chris Paul’da aynı LeBron gibi ilerleyen yaşına rağmen gösterdiği istikrarlı ve üst düzey performansla takdir toplamaya devam ediyor. Bu sezon efsanevi Michal Jordan’ı (2514) tüm zamanların en çok top çalan oyuncular listesinde geçip 3. Sırayı alabilir. Bunun için 62 adet top çalmaya ihtiyacı olan Paul’un sağlıklı kalması halinde çok zorlanmayacağını söyleyebiliriz. (17 NBA sezonunun 14’ünde en az 110 top çalma ile oynadı.)

Kevin Durant 10 sıra birden yükselebilir.

Sneaks Up

Brooklyn Nets’in süperstarı Kevin Durant, tartışmasız NBA’in en önemli skorerlerinden biri. 16. sezonuna girerken şu anda tüm zamanların en çok sayı atan 21. Oyuncusu olan Durant, 15.liğe yükselmek için neredeyse emin. Bununla beraber 10. Sıraya yükselmek için de önünde oldukça iyi bir şansı var.

10. sırada bulunan Moses Malone’u (27.409) geçmek için 1884 sayıya ihtiyaç duyan Durant, sağlıklı ve kendi standartlarında bir performans sergilerse Malone’u geçerek 16. Sezonunda 10. Sıraya yükselebilir. 

Russell Westbrook | TD rekorunu ulaşılmaz kılmak istiyor.

Sneaks Up

Russell Westbrok’un 10 Mayıs 2021’de 182. triple-double’ını yaparak tarihte bu alanda zirveye çıkmasından beri geçebileceği kimse kalmadı. Ancak bu alanda kendini daha da geliştirip bu rekoru daha da etkileyici kılabilir.

Russ’ın, NBA tarihinde 200 triple-double yapan ilk oyuncu olması için sadece 6 taneye ihtiyacı var. Bu sezon Lakers ile her ne kadar sorunlarla uğraşsa da, sezon ilerlerken kendisinin bu rakama ulaşamaması bir hayli sürpriz olur. Hele bir de karakterini düşünürsek…

James Harden 25. Sıra için

Sneaks Up

James Harden biraz geç kendini bulan süperstarlardan biri. Ama skor konusunda 2014-2019 arasında tam anlamıyla rakipsizdi. The Beard şu an da 23.477 sayıyla en çok sayı atan 28. oyuncu konumunda bulunurken Charley Barkley’i geçmek için 281 sayıya, Ray Allen’ı geçip 25. Sıraya ulaşması içinse 1029 sayıya ihtiyacı var.


Carmelo Anthony Shaq’ı Geçebilecek mi?

Sneaks Up

Şu anda herhangi bir takımla anlaşmamasına rağmen sezon ilerlerken mutlaka bir takımla sezonu tamamlayacağını düşündüğümüz Carmelo Anthony’de skor listesinde bir efsaneyi geride bırakmaya hazırlanıyor. Kariyerinde attığı 28.289 sayıyla sayı ile tüm zamanların en çok sayı atan 9. oyuncusu konumunda bulunan Melo, 308 sayı bulduğu takdirde NBA efsanesi Shaquille O’neal’ı geride bırakmış olacak.


Greg Popovich efsanesi devam ediyor

Sneaks Up

NBA tarihinde en çok maç kazanan koçu ünvanını elinde bulunduran Greg Popovich, diğer koçluk kategorilerinde de kazanması gereken başka başarılar var. Şu anda kariyerinde 2045 kez NBA maçında çıkan POP, Hall Of Famer Bill Fitch’i geçip 3. Sıraya yükselmesi için yalnızca 6 maça daha çıkması gerekiyor.


Yazar: Muratcan Ediz