X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Amerikan Rüyası: Antetokounmpo | Nike Zoom Freak 3

Bir çocuk hayal edin. Nijerya’dan kaçak bir şekilde göç ediyor. Ülkeden her an sınır dışı edilme korkusu yaşıyor. Ailesine yük olmak istemeyip Yunan sokaklarında saat ve gözlük satıp harçlığını çıkarıyor. Bu çocuk NBA finallerinin son maçında 50 sayı atarak takımını şampiyonluğa taşıdı. Hadi canım sende böyle şey mi olur dediğini anımsıyorum. Olağanüstü hikayeler gerçekleşirse inandırıcı olur ve bu hikaye gerçek. Evet bu çocuk Giannis Antetokounmpo’dan başkası değil.

Sokaklardan NBA Şampiyonluğuna

1991 yılında ailesi Nijerya’dan Yunanistan’a göç ettikten sonra 3 sene sonra 1994’te Atina – Sepolia’da dünyaya gelen Giannis Antetokounmpo, adını kökeni Moğolca olan ve merhametli tanrı anlamına gelen Giannis’ten alır. 


Sneaks Up

Anteto’nun babası ve annesi tarlalarda ağır işçilik yaparak hayatlarını kazanmaya çalışırken, Giannis’te yukarıda bahsettiğimiz gibi harçlığını, saat ve gözlük satarak çıkarmaya çalışıyordu.

Hayatını bu zorlu şartlar altında geçmeyeceğini düşünen Giannis, anomali fiziğini kullanarak bir şeyler yapmaya karar vermişti. Bu karardan yaklaşık 15 sene sonra kendisinin Greek Freak olarak anılacağını hayal etmiş olamaz.

Genlerinden gelen Fiziksel dehasını basketbolda kullanmak isteyen Giannis, 18 yaşında Yunanistan ikinci lig takımlarından Filathlitikos ile anlaştı. En başta ailesi ve sonra da kendisine daha iyi bir yaşam sağlamak için bu yola giren Greek Freak, akılalmaz fiziği ve fark yaratan basketboluyla NBA scoutlarının dikkatini çekmeye başlamıştı.

2013 NBA Draft’ın da Milwaukee Bucks tarafından 15. Sıradan seçilen Antetokounmpo, artık NBA’ye adımını atmış ve ilk hedefi olan ailesi ve kendisi için rahat bir yaşamın kapısını sonuna kadar aralamıştı. 

MVP Seviyesine Çıkış

NBA’de geçirdiği ilk 3 yılı All Star seviyesinden çok uzak, yeteneklerinin farkında olmayan, adeta işlenmemiş bir elmas olarak devam etti. Ta ki o dönem Bucks koçu olan Jason Kidd’in onu PG oynatmaya başlamasına kadar. Bu hem Giannis, hem Bucks, hem de NBA için çok modern hatta reform bir hareketti. 2.15 boyundaki bir oyuncuya topu veriyorsunuz. Top getirmesini istiyorsunuz ve en önemlisi oyunu yönlendirmesini talep ediyorsunuz. Bundan sonrası Giannis için Everest’in tepesine hızlı bir çıkıştan başka bir şey değildi.


Sneaks Up

2017 yılında MIP (En çok gelişme kaydeden oyuncu) ödülünü aldıktan sonra sırasıyla 2018 yılında En iyi İkinci 5 seçimi. 2019 ve 2020 yıllarında MVP ödülü ve sonrasında 2021 yılında All Star MVP’si ve NBA Şampiyonluğu.

Şunu söylemek gerekiyor ki, Jason Kidd belki de Bucks’ta başarısız olarak kabul edilip takımdan kovuldu. Ancak Milwaukee şehrinin ona minnet duyacağı kesinlikle çok şey var.

Her yıl üzerine koyarak ilerleyen Giannis, normal sezonda kuşkusuz en iyi oyuncu olurken, ancak playofflarda baskı altında ezildiği ve oyun stilinin hiçbir zaman büyük anlarda yeterli olmayacağı söyleniyordu. Bu haksızda değildi. Giannis, şu ana kadar bize gösterdiklerinden yola çıkarsak Jordan’ın last shot’ını ya da Durant’in üçlüğün 1 metre gerisinden Cavs’e attığı Game Winner’ı atamayacak.

Ancak geçmişte son derece oyunu bozan büyük bir örnek daha var. O da Shaq! Bunların hiç birini yapmayıp tek başına rakiplerini ezip geçiyordu. Shaq’ın o dönemki tarzı tabii ki de şu an aynı etkiyi vermezdi ancak durdurulamaz gücün biraz smooth, biraz topu yere vurabilen ve hızlı halini hayal edin. Hiç te fena değil öyle değil mi? Evet daha önceden de belirtildiği gibi modern bir SHAQ ile karşı karşıyayız.

Ayakta Kalan Geyikler

Bucks için 2020 Playofflarındaki hayal kırıklığından sonra kısa bir off season’ın ardından lig hemen başlıyordu. Aranın kısa olması ve takımların tam istedikleri gibi hazırlanamamasından ötürü birçok NBA yıldızının hem normal sezonda hem de 2021 Playofflarında sakatlıklarına şahit olduk. LeBron’dan Davis’e. Harden’dan Kawhi’ya. Kyrie’den Trae Young’a tüm yıldızlar ya sakatlandı ya da tam hazır olamadı. Haliyle de sonucu belirleyen şey bu zorlu sezonda ayakta kimin kalacağıydı.


Sneaks Up

Normal sezona Jrue Holiday takası ile başlayan Bucks, Bledsoe ve George Hill’in yanında 3 tane birinci tur draft hakkını Pelicans’a vermişti. Milwaukee için amaç Giannis’in etrafını, onun oyun planına en uygun şekilde inşa edip artık şampiyonluk için iddialı bir takım haline gelmekti.

Doğu’da normal sezonu 3. Sırada bitiren Giannis ve arkadaşları, playofflarda çok fazla iddialı girememiş olsalar da üst üste gelen sakatlık haberleri iştahlarını kabartıyordu. Sezon başında doğal favori olarak gösterilen Lakers’tan Davis’in sezonu kapaması ve LeBron’un playofflara tam hazır girememesi ile beraber Suns’a elenmesi. Clippers’ın doludizgin giderken Batı finalinde Kawhi Leonard’ın ani sakatlığı ile yine Suns’a boyun eğmesi. Son olarak ta Nets, oluşturduğu süper takım ile şampiyonluğun en büyük adaylarındayken Kyrie’nin ve Harden’ın şansız sakatlıkları – Durant’in omuzladığı ve çok ta iyi iş çıkarmasına karşın kuvvetli kadrosu ile Bucks karşısında yenilmesi, NBA finallerine gelirken Bucks’ı gerçekten bir favori haline getirmişti artık.

Kaan Kural’ın tasviri ile bu survivor sezonunda, sonunda ayakta kalan takım şampiyonluğu müzesine götürecekti. NBA finallerinde Batı’dan Chris Paul ve Devin Booker liderliğindeki Phoenix Suns ile karşı karşıya gelen Bucks artık hedefe kilitlenmişti.

2 Avans 4’te Biter

2021 NBA finallerine çok iyi bir başlangıç yaparak giriş yapan Suns, seride durumu 2-0’a getiriyordu. Özellikle Chris Paul’un generalliğinde seriyi kontrolü altına alan Phoenix, tüm otoritelerce 2021 yılının şampiyonu olarak görülüyordu.


Sneaks Up

Ancak bu duruma itiraz eden bir grup oyuncu, NBA tarihinde sadece 4 kere yaşanmış bu geri dönüşün hayalini kuruyordu. NBA finalinde 2-0 geriden gelmek hayalden öte insan üstü bir adanmışlık gerektiriyordu.

NBA’de belki de fiziksel olarak en üst düzey takım olan Bucks, bu üstünlüğünün farkına varacak ki, sürekli bu avantajının üzerine gitmeye başlıyordu. Rakibini kuvvetiyle yavaş yavaş sindirmeye başlayan Giannis ve ekibi, seride durumu 2-3’e getirirken Antetokounmpo dışında üst düzey performans gösteren Jrue Holiday ve özellikle Giannis’in daimi dostu ve takım arkadaşı Khris Middleton’ın altını çizmek gerekiyor. Özellikle serinin 2. ve 5. maçlarında, maç sonunda gösterdikleri performans ile geceye damgasını vuran Middleton ve Holiday’den başkası değildi.

Ve geldik sonunda altıncı maça. Milwaukee şehri şunun farkında. Kendi evlerinde olan bu maçı almak zorundalar. Aksi takdirde seri yedinci maça uzarsa Phoenix’te Suns işi bitirir.

Anka Kuşu

Altıncı maç başlıyordu ve çok yoğun ve gergin bir hava hakimdi sahada. Önem dozu üst düzey olan Playoff maçlarında her zaman şahit olduğumuz şey bu. Oyuncuların da bir insan olduklarını hatırladığımız, onlarında duyguları ile hareket ettiklerine şahit olduğumuz o an.

Teknik, taktik ve yeteneğin sıfırlandığı, saf içgüdülerle verilen reaksyonların sonucu belirlediği adrenalin dolu müthiş heyecan. Hiçbir oyuncunun istediklerini yapamadığı bir 48 dakika sadece bir oyuncu dışında. Yunan sokaklarında harçlık için saat satan o çocuk, basketbolda mükemmelliğin vücut bulmuş haline dönüşüyor. O güne kadar baskı altında eli ayağı birbirine dolaşan, doğru karar veremeyen ve yeteneklerini unutan Greek Freak, artık zincirlerini yakıp parçalayan bir Anka kuşuna dönüşüyordu. Maçın başından sonuna kadar insan üstü bir oyun ortaya koyan Giannis Antetokounmpo, rakibini öyle bir duruma sokuyor ki, adeta Suns’ın cevap verebilmek için hiçbir kozu kalmıyor. Ne yapsa Yunan Ucubeyi durduramıyor. Çünkü o ilk defa olağandışı fiziğinin ve potansiyelinin sınırlarını zorlamaya karar vermiş. Oyununun en kötü yanı olarak bilinen serbest atış çizgisinden 17-19 isabet bularak basketbol severleri şok eden Giannis, maçı 15-24 saha içi isabet oranıyla 50 sayı 13 ribaunt ve 5 blok ile bitiriyor ve NBA finalleri tarihinin en görkemli maçını oynayarak şampiyonluğu getiriyordu. Maç başı 35.2 sayı, 13.2 ribaunt ve 5 asist ortalamaları ile NBA final serisi geçiren Antetokounmpo, bu zorlu yılda, hayatta kalanın zafere kavuşacağı bu Survivor sezonunda öyle bir ayakta kalıyor ki - 10 yıldır süregelen LeBron James mirasının en önemli varisi olduğunu kanıtlıyor adeta.




Sneaks Up

Bundan 10 sene öncesine kadar Basketbol topunun varlığından bile bir haber olan oyuncunun geçtiğimiz günlerde üçüncü imza ayakkabısı çıktı. Kazandığı bu olağanüstü şampiyonlukla beraber üçüncü ayakkabısı görücüye çıkan Giannis için kuşkusuz Zoom Freak 3, kendi kariyeri için bir milat niteliğinde.

İsterseniz yazımızın sonunda, Giannis’in yeni imza ayakkabısı olan Zoom Freak 3’ten biraz bahsedelim.


ZOOM FREAK 3: Artık Onun Alanındasın!

Giannis Antetokounmpo’nun insanüstü atletik özellikleri ile harmanlanmış güçlü ve estetik oyunu - sahayı hızlı geçip öngörülemez Euro Step becerisi rakiplerini aciz duruma düşen en önemli özelliklerinden. Zoom Freak serisinin üçüncü halkası da Giannis’in benzersiz özelliklerini daha iyi sahaya yansıtabilmesini ve maçı daha rahat domine edebilmesini amaçlıyor. İşte karşınızda Yunan sokaklarından NBA şampiyonluğuna yürüyen Giannis için milat niteliği taşıyan Zoom Freak 3!


Daha ve Daha Güçlü


Hafif ve kalıplı orta tabana sahip Zoom Freak 3’ün ayak tarağının altındaki kısım 2 adet Zoom birimi yerleştirilmek için oyulmuştur. Bunun nedeni daha çok enerji kazanımı sağlayarak Giannis’in patlayıcı hareketlerinde açığa çıkan enerjiyi dengeleyip daha sürdürülebilir bir performans olanağı yaratmak.


Daha Kontrollü Ol!


TPU malzemeden üretilen cırt cırtlı bant, ayağın alt kısmındaki bağcıkları sararak yastıklamanın üzerine monte ediliyor ve ayağın içerideki hareketini en aza indirgiyor.



Ölümcül Euro Step Desteği


Orta tabanın dış kısmına yerleştirilen TPU parçası, rakiplerini alt etmesine yarayan imza hareketi Euro Step için çok önemli. Bir anda yana doğru hızlı hareketler yaparken ayağın tabanının üzerinde sabitlemesine olanak tanıyor ve Greek Freak’i iyice öngörülemez kılıyor.


Benzersiz Güçte Tutuş


Giannis’in en önemli özelliklerinden biri de açık alan durdurulamaz hızı ve gücüdür. Bu özelliği daha da keskinleştirmek isteyen tasarımcılar Topografik haritaya benzeyen bir desen ile bilgisayar tarafından oluşturulan bir dış taban üretti. Bu taban zeminle teması düzenleyerek Anteto’nun farklı yönlerde tutuş sağlamasına olanak tanıyor.