X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Eurobasket 2022 Başlıyor

Avrupa basketbol bayramı için artık sayılı günler kaldı. 1 Eylül’de başlayacak olan Eurobasket 2022'de milli takımımızda yer alırken birbirinden iddialı kadroların yer aldığı organizasyonda, oldukça keyifli bir turnuva bizleri bekliyor.

Milli takımımızda dahil olmak üzere bir çok NBA yıldızının boy göstereceği Eurobasket 2022’de son 2 sezonun MVP’si Nikola Jokic’ten tutun, bir önceki MVP Milwaukee Bucks’ın süper starı Giannis Antetokounmpo ve NBA’in altın çocuğu Luka Doncic’e kadar dünya basketbolunun en önemli yıldızları organizasyonda yer alacak.

Bizde Eurobasket 2022 öncesi milli takımımız ve turnuvada ön plana çıkacak olan takımların ne yapacakları hakkında yorumlarımızı sizinle paylaşmak istedik. İyi okumalar.


12 Dev Adam Umut Verdi

Sneaks Up


Milli takım kadrosunda kim olacak, nasıl olacak, hangi 5 sahada olacak sorularının ardından oldukça umut verici bir hazırlık kampı geçiren Ergin Ataman önderliğindeki milli takımımız gerçekten Eurobasket öncesi çok iyi sinyaller verdi.

NBA temsilcilerimizden Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Alperen Şengün turnuvaya katılırken onun dışında Efes Pilsen’in yıldız oyun kurucusu Shane Larkin ve geçtiğimiz sezon Barcelona’ya transfer olan Sertaç Şanlı takımın yıldız isimleri olarak öne çıkıyor.

Her ne kadar turnuvaya hypelanarak giriyor olsak da, Avrupa’nın en formda koçlarından biri olan son 2 yılın Eurolague şampiyonu Ergin Ataman ise turnuva öncesi son derece temkinli konuştu, işte Ergin hocanın turnuva öncesi söyledikleri; “Deneyeceğiz. Ancak altın madalyadan bahsetmek gerçekçi değil. Anadolu Efes ile birlikte son iki yıldır özgüvenli konuşuyorum fakat orada EuroLeague’in en iyi takımına sahip olduğumuza inanıyordum.”

“Evet, milli takımda NBA’den bazı oyunculara sahibiz ama Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo veya Nikola Jokic gibi dominant bir oyuncumuz yok. Şu anda özgüvenli konuşmanın gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Söyleyebileceğim bir şey varsa o da mücadele edeceğimizdir. Madalya için savaşacağız fakat başarabilir miyiz bilmiyorum. Slovenya, Fransa, Sırbistan ve Yunanistan gibi favorilerin arasında yer alıyoruz diyemem.”

Hoca turnuvaya her ne kadar temkinli giriyor olsa da, turnuva özelinde bir underdog olarak madalya şansımız oluşabilir. Ergin hocanın sistemine uygun oyuncu grubu yok değil, tek eksiğimiz topu yönlendirebilecek saf bir playmaker. Yani Anadolu Efes sitemindeki Micic eksik. Ama bu tarz organizasyonlarda her zaman savunma karakterimizle var olduk, 2022 içinde neden olmasın diyoruz.


Son şampiyon yine favorilerden

Sneaks Up

2017’den beri güç kaybetmenin aksine Luka Doncic’in iyice bir süperstara dönüşmesiyle beraber gücüne güç katan son şampiyon Slovenya yine çok iddialı. Uzmanların değerlendirmesine göre 2022 için güç sıralamasında 1. sırada yer alan Balkan ülkesi, Luka Doncic’in yanı sıra Dragic kardeşler, Prepelic ve Jaka Blazic gibi tecrübeli isimlere hala sahip. Şampiyon kadrodan sadece Anthony Randolph eksik diyebiliriz. E haliyle Luka Magic’in 2017’den çok daha sürükleyici ve tecrübeli olacağını varsayarsak yine en büyük favori Slovenya desek yanılmış olmayız.

 

Antetokounmpo Avrupa Şampiyonluğu İstiyor!

Sneaks Up

Avrupa şampiyonası denildiğinde akla gelen milli takımların başında tabii ki Yunanistan geliyor. Ama Yunanistan diyince de akla çok fazla isim geldiği söylenemez, çünkü bir isim akılları fazlasıyla meşgul ediyor. O da namı diğer ‘Greek Freak’ yani Giannis Antetkounmpo’dan başkası değil. 2021 NBA şampiyonu ve Finaller MVP’si için şahsi müzesinde bir adet Avrupa Şampiyonluğu olsa hiç te fena olmaz. Kendisi de bunun farkında. Milli duygulardan öte 19 yaşında bir Slovenyalının 4 sene önce neler yaptığı ortada. Dünyanın en iyi Avrupa asıllı basketbolcusu tartışmaları adına da Antetokounmpo’nun neler yapacağı tam anlamıyla merak konusu. Kadro uygunluğunun Giannis için ne kadar fit olduğu tartışılır ancak bu durumun şampiyonayı kasıp kavuramayacağı anlamına gelmiyor.


Joker’in Şakası Yok!

Sneaks Up

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonasının başka favorilerinden olan Sırbistan’ı ele alalım şimdi de. Nasıl kadro yapısıyla gelirse gelsin her zaman bir sistemin çarkı işliyormuş gibi bir sistemi olan Sırbistan bu ekolüyle her zaman favoridir. Ancak bu sefer sistem dışında öyle bir isim var ki o kişi sistemin ta kendisi. Evet NBA’de son 2 yılın MVP’si Nikola Jokic’ten bahsediyoruz. Joker lakaplı oyuncunun olağan üstü fundamental’ı ve yeteneğiyle bağdaşan aldatıcı oyun stiliyle bu lakabı almış olsa da, son 2 yıldır NBA’de rakiplerine karşı pek te şakası olduğunu söyleyemeyiz. Ki yanında da yine son 2 yılın Euroleague F4 MVP’si Vasilije Micic varken rakiplerin işi hiç te kolay görünmüyor.


Fransa Artık Şampiyonluk İstiyor

Sneaks Up

2020 Olimpiyatlarda gümüş, 2019 Dünya şampiyonasında ise bronz madalya alan ve hep yarışmacı kimliğiyle ön planda olan Fransa, artık şampiyon olmak istiyor. NBA yıldızları Rudy Gobert ve Evan Fournier önderliğindeki Fransa milli takımı aynı zamanda Nando De Colo ve Nicolas Batum gibi oldukça tecrübeli isimlere sahip. Turnuvalarda genellikle fizikselliğiyle fark yaratan Fransa Milli takımı, kritik anlarda sakinliğini koruyup fark yaratabilirse çok istedikleri şampiyonluğu bu sefer alabilir. Ama büyük soru şu. Bu işin atından Fournier ve De Colo kalkabilir mi? Bekleyip göreceğiz.


2022 Eurobasket Şampiyonası Grupları ve Fikstürü

Sneaks Up

Fikstür
Sneaks Up