X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

LeBron'a Sayı Rekorlarında Eşlik Eden Ayakkabılar

Yazı: Muratcan Ediz

1984 yılında basketbol tarihini yakından ilgilendiren, birbirlerinden habersiz 2 olay yaşandı. Biri Wilt Chamberlain’i geçerek basketbol tarihinin en çok sayı atan oyuncusu olan Kareem Abdul-Jabbar. Diğeri ise isminin nasıl bir efsaneye dönüşeceğinden bihaber, Akron Ohio’da dünyaya gelen LeBron James. 

Bu gerçekten bir tesadüf mü? Basketbol tarihinin yazıldığı 1984 yılından tam 38 yıl sonra LeBron James’in sayı rekorunu kırması yoksa basketbol tanrılarının bir işi mi?

Fazla paranoyaklığa gerek yok diyelim ve anı yaşayalım. NBA’ye 18 yaşında ‘Seçilmiş Kişi’ olarak girip Kral lakabını DNA’larımıza kadar hissettiren LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar’ın rekorunu kırarken aklımıza bir şey takıldı. King James’in bu tarihi yolculuğunda ilk sayısından Kareem'i geçtiği ve hatta sonrasında 40.000'nci sayısına kadar yerle bir ettiği sayı rekorlarında kendisine eşlik eden ayakkabılar neler acaba? 

İşte karşınızda LeBron James'in sayı rekorlarını kırarken ona tanıklık eden imza ayakkabıları. Keyifli okumalar…


1. Sayı – Nike LeBron 1 Air Zoom Generation ‘First Game’ (29.10.2003)

Sneaks Up


Kariyerinin ilk maçına Sacremento Kings karşısında çıkan kral, tarihe geçecek olan ilk sayılarını sağ çaprazdan bulduğu orta mesafe şutu ile buluyor. Ayaklarında ise döneminin en rahat performans ayakkabılarından olan Nike Air Zoom Generation. Maçı 25 sayı ile tamamlayan LeBron, daha ilk maçtan ligin kendisinden neler bekleyebileceğini fazlasıyla gösteriyor.


5.000. Sayı – Nike Zoom LeBron 3 (21 Ocak 2006)

Sneaks Up

Kariyerindeki 5000. Sayıyı Utah’a karşı 51 sayı atarak bulan LeBron, bu rakama en genç ulaşan NBA oyuncusu oluyor. 21 yaşındaki James’in Kobe’yi geçmesi için 45 sayıya ihtiyacı vardı. O gün aynı zamanda dizindeki ağrılardan dolayı oynaması şüpheli görülürken, King James aynı zamanda dönemin en iyi savunma oyuncularından Krilenko’yu adeta sahadan silerek ayaklarında güçlü yapısıyla dikkat çeken siyah LeBron 3’lerle 51 sayı buluyordu.


10.000. Sayı – Nike Zoom LeBron 5 ‘Fearless’ (27 Şubat 2008)

Sneaks Up

Boston’a karşı 10.000. sayısına ulaşan LeBron, NBA tarihinde  bu rakama en genç ulaşan isim olurken aynı sene ilk sezon MVP’liğine de kavuşuyor. Boston ile kariyeri boyunca bir çok kez çarpışan James’in 10.000. sayısına Pierce karşısında ulaşması da çok şaşırtıcı değil. Bu önemli kilometre taşına ulaşırken ise LeBron’a dilindeki cırt cırtı ve ikonik 23 detaylarıyla Nike Zoom LeBron 5 eşlik ediyor.


15.000. Sayı – Nike LeBron 7 White Metallic Gold (19 Mart 2010)

Sneaks Up

Bulls’a karşı 29 sayı atarak 15.000 sayıya ulaşan LeBron, yine Black Mamba’yı geçerek bu sayıya ulaşan en genç oyuncu oluyordu. Ayaklarında tabandan parmak ucuna doğru parıldayan altın rengi şeridi ile LeBron 7’ler dikkatleri çekerken maç sonrası söylediği ‘’Tanrı vergisi bir yetenekle doğdum’’ sözleri çok konuşulmuştu. Haksız mıydı? Kesinlikle hayır!


20.000. Sayı – Nike LeBron 10 PE (15 Ocak 2013)

Sneaks Up

Miami versiyon LeBron ligin tek hakimiydi. Sonrasında Cavs döneminde LeBron’u bir çok kez üzen Golden State’e karşı da aksi bir görüntü yoktu o maç. Kombinini Heat formasıyla kusursuz uyum sağlayan LeBron 10 PE’lerle yapan King, 20.000. sayısına Dub City’ye karşı 25 sayı 10 asist yaparak ulaşıyordu.


25.000. Sayı – Nike Zoom LeBron 13 White-Yellow Wine (2 Kasım 2015)

Sneaks Up

LeBron 25.000 sayılarına 76ers karşısında son çeyrekte bir alley-oop’u tamamlayarak elde ediyordu. Yine Kobe Bryant’ın elinde bulunan bu rekoru en genç oyuncu olarak kırıyor ve ayaklarında eşlik eden benzersiz LeBron 13’lerle taraftarları selamlıyordu.


30.000. Sayı – LeBron 15 Red (23 Ocak 2018)

Sneaks Up


LeBron, kariyeri boyunca bazı dramatik anlar ve basketlerle bilinir. San Antonio Spurs’te kral için bu anların vücut bulmuş hali kesinlikle. 2017-18 sezonunda 30.000. sayısını Spurs’e karşı bulurken yaşamış olduğu onca dramatik an film şeridi gibi gözünün önünden geçmiş olsa gerek. LeBron’a bu ikonik 30.000. sayısında eşlik eden ayakkabılar ise pastel kırmızı tonuyla dikkat çeken LeBron 15 Red.


35.000 Sayı – LeBron 18 Low (19 Şubat 2021)

Sneaks Up

NBA tarihinde 35.000 sayıya ulaşan sadece 2 oyuncu (Kareem Abdul-Jabbar ve Karl Malone) varken bunu başaran LeBron James, Brooklyn Nets’e karşı bu rekoru kırıyordu. Lakers’ın retro versiyon mavi formasıyla eşsiz bir görünüm sunan Siyah LeBron 18 Low’lar ise bu kralın kilometre taşında tanıklık ediyor.


38.000 Sayı – LeBron 20 (15 Ocak 2023)

Sneaks Up

Ve geldik yaklaşmakta olan tarihi sürece. Daha önce 38k sayıya ulaşan Kareem’den başkası yok. LeBron James, 76ers’a karşı 35 sayı 10 asistlik performansla bu rekoru kırarken 38.000 sayıya 38 yaşında ulaşarak eşi benzeri görülmemiş bir ilke imza atıyor. Bu kilometre taşına ise LeBron’un 20. Basketbol yılına özel tasarlanan LeBron 20’ler eşlik ediyor.


38.388 Sayı – LeBron 20 PE (7 Şubat 2023)

Sneaks Up

Tarihin yaşanacağı gün geldi. 2003 yılında ilk sayısını attığı günden bu yana neredeyse 20 yıl geçti. LeBron her demecinde bu rekorun kendisi için bir kariyer hedefi olmadığını söylese de geldiğimiz noktada anı yaşayan kişi olarak rekor yaklaştıkça heyecanını saklayamadığını söyleyebiliriz. Bir çok spor yazarına göre tarihin en büyük sportif başarılarından biri olarak görülen bu milat için takvim artık belliydi.

LeBron James’in Oklahoma City Thunder karşısında 36 sayıya ihtiyacı vardı rekoru kırması için. Bu maçta bunu gerçekleştirme zorunluluğu tabii ki de yok. Maçı 32 sayıyla tamamlayıp rekoru bir sonraki Bucks maçında kırabilir. Ama saha kenarında maça gelip efsaneye tanıklık etmek isteyen birçok ünlü isim kararını çoktan vermişti. Seyircilerin, LeBron topu her eline aldığında yükselen reaksiyonu ile oluşan atmosfer kral için fazlasıyla yeterliydi bile. King James öyle bir hücum performansıyla oynadı ki, Kenrich Williams savunmasına karşı bulduğu fade-away ile 36. Sayısını üçüncü çeyreğin bitimine 10 saniye kala atıyordu. Ayaklarında ise bu listenin belki de en şanslı çifti olan LeBron 20 PE idi. Akıllarda ise yazının başında bahsettiğimiz tesadüf kalıyordu. 38 yıl önce Kareem’in kırdığı rekoru, 38 yaşında, 38 sayı bularak ve kariyerinin 38,388’inci sayısını atarak elde ederken şimdi tarih yazıyor ama devamının geleceğini de bizlere fazlasıyla gösteriyordu. Bu asla sonlanmayacak olan bir mükemmellik gibi sanki.


40.000. Sayı - Nike LeBron 21 'Algae'

Sneaks Up


2003'te Sacramento'ya karşı ilk sayılarını gönderirken aklında 40.000 sayıya ulaşmak var mıydı acaba? 21. yılında, ayağında LeBron 21'ler ile Denver Nuggets'a karşı MPJ savunmasında klasik tek ayak sıçrayıp soldan bitirdiği milyonuncu basketiyle 40.000. sayılarına ulaşıyordu Kral. Aslında Kareem Abdul Jabbar'ı geçerek normal sezonda tarihin en çok sayı atan oyuncusu olduğunda bu yolculuğun ne kadar zor bir iş olduğunu herkesin anladığını söyleyebiliriz. Şimdi de bunu geliştirip tarihte bu sayıya ulaşan ilk basketbolcu oldu. Daha ne kadar ileri gidebileceği hakkında kimsenin net bir şey söyleyemeyeceği noktaya geldik aslında. Resmen sonsuzluğun vücut bulmuş hali gibi. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir yolculuk bu.

O zaman yazımızın sonunda şöyle bir temennimiz olsun: Muhtemelen bu yazıya bir rekor eklemesi daha yapacaksak, bu 45k olurdu. Umarız, diyelim...