X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Daha Çevre Dostu ve Sürdürülebilir

Günümüzde adeta çığır açan bir yaklaşıma dönüşen sürdürülebilirlik, her birey için toplumu ve çevreyi ilgilendiren kaygılarla beraber insanın temel ihtiyaçlarına da yönelmiş durumda. Bununla beraber milyonlara hitap eden ve ilham kaynağı olan büyük markalar, çığır açan ve kısacası insanlığın geleceğini ilgilendiren sürdürülebilirlik kavramını kendi kimliklerinin merkezine yerleştirerek ürünlerini daha çevre dostu ve sürdürülebilir materyallerden üretmeye başladılar.

Ticari kaygıdan çok gerçekten daha yaşanabilir ve doğayı koruyan bir yaşam ortamı oluşturmak için pazarlama disiplinlerini ona göre oluşturan markalar, yenilikçi iş modelleri ve yeni yaklaşımlar ile gerçekten farkındalık yaratmak adına katkıda bulunduklarını söyleyebiliriz.

Bizde Sneaks Up olarak bu duyarlılık konusunda ki hassasiyetimizi dile getirerek size sunduğumuz ürünlerin sürdürülebilir ve çevre dostu materyallerini tanıtmak istiyoruz. Göz bebeği sneaker’ın ya da en havalı kombininin değerli parçası hoddie’in çevreye karşı duyarlı olmaya çalışırken sen niye olmayasın?


Nike Flyknit

Sneaks Up
Flynit örgü kullanılan sneakerlar, %60 daha az atıkla tasarlanmış olup hareket kabiliyetinizi artıran tarifsiz bir hafifliğe sahip. Flyknit kumaştan üretilen her spor ayakkabı saya 6-7 plastik şişe içermesinin yanında hem sürdürülebilirliğin hem de doğal rahatlığın sınırlarını zorluyor.

Nike Flyleather

Sneaks Up
Sırçalı deriye göre daha az atık ile birlikte iklim değişikliğine daha düşük bir etki yaratan Flyweather sneakerlar, en az %50 geri dönüştürülmüş deri liflerinin suyla desteklenen bir işlem kullanılarak sentetik liflerle harmanlanmasıyla sonuçlanan doğal deri görünümlü bir yapıya sahip.

Nike Air

Sneaks Up
Herkesin dilinde olan Air teknolojisi evet 2008’den beri daha sürdürülebilir ve daha çevre dostu. İkonik Nike Air tabanlarının en az %50’si geri dönüştürülebilen üretim atığından oluşurken Kuzey Amerika’da bulunan tüm Air tesisleri %100 yenilenen rüzgar enerjisi ile çalışıyor. Son olarak ta Air tabanları yapımında kullanılan malzemelerden kalan atıkların %90’dan fazlası yeniden kullanılıyor. Sonuç olarak meşhur Air tabanın hem daha havalı hem de daha sürdürülebilir.

Geri Dönüştürülmüş Polyester

Sneaks Up
Favori kapüşonlu eşofmanını eşsiz ve benzersiz kılan polyester kumaşları da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilebiliyor. Temizlenip pullara parçalandıktan sonra yüksek kalite bir ipliğe dönüştürülen plastik şişeler, geri dönüştürülmüş polyesterin ham maddesi olurken bu yapılan işlemler karbon emisyonlarını %30’a kadar düşürüp yılda ortalama 1 milyar plastik şişeyi çöplüklerden ve değerli sularımızdan uzaklaştırıyor.

Sürdürülebilir Pamuk

Sneaks Up

Hafta sonu Pazar günü, rahat bir sokak yürüyüşünü en rahat pamuk tişörtün ya da hoodie’in ile yapmak gibisi yok. Ancak bu rahatlığa ulaşırken geleceği de kurtarabilirsin.

Toprak sağlığına ve doğal yaşam alanlarına karşı daha duyarlı olmak için üretilen sürdürülebilir pamuklar, fosil yakıtlardan elde edilen böcek ilaçları ya da sentetik gübreler kullanmadan ve işçi haklarına saygı duyarak her yıl pamuk israfını minimuma indirgeyerek organik hale getiriliyor.

Geri Dönüştürülmüş Naylon

Sneaks Up
Halı ve kullanılmış balık ağları tarzında çeşitli malzemelerden üretilen geri dönüştürülmüş naylonlar, karbon emisyonlarını saf naylona göre %50’ye kadar azaltır. Kimyasal bir geri dönüşüm sürecinden geçmeden önce temizlenen naylonlar, daha sonrasında pullara dönüştürüldükten sonra geri dönüştürülen naylon iplik üretilmiş oluyor.

Primeblue

Sneaks Up

Belirli seviyede Parley Ocean Plastic ile üretilen yüksek performanslı geri dönüştürülmüş bir malzeme olan Primeblue, adidas’ın ürünlerinde kullandığı bir çevre dostu girişim materyalidir. Uzak adalardan, plajlardan ve kıyı bölgelerinden toplanarak ger dönüştürülen plastik atıklardan elde edilen Primeblue ürünler, en az %40 oranında geri dönüştürülmüş atıklardan üretiliyor.