X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

En İyi Basketbol Filmleri

Sinema, her insana dokunan bir sanattır. Kimini komik bir mimik, kimini ikonik bir sinematografi, kimini kalpleri burkan bir oyunculuk etkiler. Bizim için ise spor ve özellikle basketbol içerikli filmlerin önemi tartışılmaz. Bir çok yönetmenin, imkansızların gerçekleştiği basketbol hikayelerinden ilham alarak beyaz perdeye uyarladığı onlarca film var. İhtimalleri alt üst eden, müptela bir lise öğrencisini hayata bağlayan, hatta çizgi film karakterleri ile NBA yıldızlarını buluşturan.  Biz de Sneaks Up olarak basketbol ve sinemanın eşsiz büyüsü ile izleyenlere ilham kaynağı olan, sinema tarihinin en iyi Basketbol filmlerini sizin için derledik...


Hoosiers (1986)

Sneaks Up

En iyi yardımcı erkek oyuncu (Dennis Hopper) ve en iyi müzik dallarında Oscar adaylığı bulunan Hoosiers, Küçük bir kasaba lisesinin basketbol koçluğunu üstlenen beden eğitimi öğretmeni Norman Dale’ın (Gene Hackman), öğrencileri cesaretlendirerek, takımı eyalet şampiyonasına taşımak için verdiği müthiş mücadeleyi konu alıyor.


Hoop Dreams (1994)

Sneaks Up

Sundance Film Festivalinde en iyi belgesel ödülü ve En iyi kurgu dalında Oscar adaylığı bulunan Hoop Dreams, yoksul ailelerden gelen Arthur Agee ve William Gates adında iki Afro-Amerikan öğrencisinin hayatını ele alıyor. Beyaz öğrencilerin çoğunlukta olduğu ve basketbol dalında oldukça başarılı olan St. Joseph Lisesinde okuyan iki genç, yaşadıkları yer itibariyle okula ulaşımları oldukça güçtür. Ancak ağır idmanlara gidip çabalamaktan hiçbir vazgeçmezler. Amerika’daki ırk ve sosyal yaşam gibi temel problemleri ele alan belgesel, eleştirmenler tarafından oldukça alkış toplayan bir yapım.


Coach Carter (2005)

Sneaks Up

Sıradan bir lise takımının basketbol antrenörlüğünü yapan Ken Carter, (Samuel L. Jackson) farklı yaşam biçimlerinden gelen ve birbirleriyle çok anlaşamayan bir grup ile takım ruhunu yakalamayı başarır. Ancak bir sorun vardır. Bu grup akademik kontratlarını sonlandırmak isteyen bir lise yönetimi ile karşı karşıya kalacaktır.


He Got Game (1998)

Sneaks Up

Altı yıldır cezaevinde olan Jake Shuttlesworld (Denzel Washington) şartlı tahliye ile salınır. Ancak salınmasının altında bir neden vardır. Son derece yetenekli bir basketbolcu olan oğlu Jesus Shuttlesworld’ü (Ray Allen), en kısa zamanda Vali’nin mezun olduğu Big State Üniversitesi’nde oynaması için ikna etmek zorundadır.
Usta aktör Denzel Washington ve NBA yıldızı Ray Allen’ı buluşturan usta yönetmen Spike Lee, spor odaklı bu film ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşatıyor.


White Men Can’t Jump (1992)

Sneaks Up


Billy Hoyle (Woody Harrelson) ve Sidney Deane (Wesley Snipes) profesyonel olamayan yetenekli basketbol oyuncularıdır. Hayata tutunmak için Los Angeles sokaklarında fırsat arayan bu ikili, paralı basketbol turnuvaları ve sokak aralarında tutuştukları çeşitli bahislerle zamanlarını geçiyor. Komik ama tehlikeli bu hikayede, dostluk ve güvenin sınırları zorlanıyor.


Space Jam (1996)

Sneaks Up

Animasyon ve gerçek karakterlerin bir arada yer aldığı bu macerada, tüm Looney Tunes yıldızları, gerçek NBA oyuncularının yeteneklerini çalan canavar bir takıma karşı basketbol maçına çıkacaktır. Bugs Bunny önderliğindeki bu ekibin canavarlardan oluşmuş bu takımı yenmek için yardım isteyeceği kişi basketbol efsanesi olan Michael Jordan’dan başkası değildir!


Love & Basketball (2000)

Sneaks Up


Love & Basketball, 1981 Los Angeles’ın da NBA oyuncusu olma hayalleri kuran Quincy ve kız olmasına karşın basketbolda bir hayli yetenekli olan Monica’nın küçüklükten beri basketbola olan aşklarının aralarında oluşan eşsiz bağa dönüşmesini konu alıyor.


More Than a Game (2008)

Sneaks Up


NBA yıldızı LeBron James’in şöhrete ve mükemmelliğe giden yolunda, 4 takım arkadaşı ile birlikte lise hayatında yaşadığı sıkıntılı deneyimleri konu alan More Than a Game, başarının yokluktan ve azimden beslenerek nasıl büyüdüğünü konu alıyor.


Iverson (2014)

Sneaks Up


NBA tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Allen Iverson’ın inişli çıkışlı hayatını ve basketbol severlerin kalplerine nasıl kazındığını konu alan belgesel, yokluk içinden gelen bir gencin basketbola sarılarak hayata tutunmasını ve NBA’in en ikonik oyunculardan biri haline nasıl geldiğini konu alıyor.


The Basketball Diaries (1995)

Sneaks Up

Jim (Leonardo DiCaprio), basketbol yıldızı olmak isteyen bir lise öğrencisidir. Ancak NBA hayali olan Jim’in dikkat etmesi gereken bazı sorunlar vardır. Arkadaş çevresinin de etkisi ile kötü alışkanlıklara bulaşan genç, bu bataklıktan kurtulmak zorundadır ve bunun tek kurtuluşu gönülden bağlı olduğu basketboldan başka bir şey değildir.

Leonard Dicaprio’nun kariyerindeki en dikkat çekici performanslardan birini sergilediği The Basketball Diaries’ı yönetmenliğini Scott Kalvert üstleniyor.


Blue Chips (1994)

Sneaks Up

Amerikan Kolej basketbol liginde (NCAA) amatör basketbolculara verilen illegal para ve hediyelerle akıllarını çelmeye çalışan gruplarla mücadele eden Koç Pete Bell (Nick Nolte) ve takımının hikayesini konu alan Blue Chips, en underrated basketbol filmlerinden biri.

Nick Nolte’un başrolünü üstlendiği 1994 yapımı filmde, Shaquille O’neal, Penny Hardaway, Rick Fox ve Allan Houston gibi NBA yıldızları da boy gösteriyor.


Glory Road (2006)

Sneaks Up


Don Haskins’in lise kız takımı çalıştırarak başladığı koçluk kariyeri, Texas Western üniversitesinin başına geçmesi ile farklı bir hal alır. Bu okulda devrim niteliğinde bir işe imza atan Haskins, siyahlara karşı ırkçılığın hat safhada olduğu dönemlerde ilk 5’in hepsini siyahi oyunculardan kurarak NCAA şampiyonluğu için ilk devrimi adeta gerçekleştirir. Takım oyunu, kardeşlik ve ayrımcılık konularına derinden değinen Glory Road, yapılmış en iyi basketbol filmlerinden biri.