X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Netflix'te Yayınlanan En İyi Spor Filmleri

Şöyle bir gerçek var ki bir insanın ırkı, dili ve cinsiyeti ne olursa olsun sporun bahsi geçtiği ya da yapıldığı bir ortamda bu ayrımların hiçbir önemi kalmıyor. Kimine göre iş, kimine göre sağlık, kimine göre ise hayatın karmaşasından kurtulmak için tutulacak bir dal.  Sporun doğal bir birleştirici unsur olması, geçmişten günümüze kadar birçok imkansızın ve insanları hayrete düşüren hikayelerin gerçekleşmesine vesile oluyor. Sporun kitleleri peşinden koşturan cezbedici tılsımıyla çıktığımız bu yolda izleyenlere ilham kaynağı olan, Netflix’te Yayınlanan En İyi Spor Filmlerini sizler için derledik.

 

Moneyball (2011) IMDB Puanı: 7.6

Gerçek bir olaydan uyarlanan bu drama da, genel müdür olan eski bir sporcu, en iyi oyuncuları Oakland A’ya getirmek için sıra dışı yöntemler kullanıyor.

Brad Pitt’in başrol, Jonah Hill’in ise yardımcı oyuncu rolünden Oscar adaylığı aldığı Moneyball, beyzbol dünyasında ki draft ve scouting evresinde yaşanan tüm gerçekliği ve dramayı gözler önüne seriyor.

 

Rush (2013) IMDB Puanı: 8.1

1970’lerin en popüler Formula 1 sürücülerinden ikisi olan Niki Lauda (Daniel Brühl) ve James Hunt (Chris Hemsworth) arasındaki eşsiz rekabeti dramatik bir şekilde gözler önüne seren film, iki şampiyonun arasındaki ilişkiyi, yaşadıkları içsel psikolojinin derinliklerine inerek çarpıcı bir şekilde anlatıyor.

Ron Howard yönetmenliğinde ki Rush, En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu Dallarında Altın Küreye aday gösterilmişti.

 

Icarus (2017) IMDB Puanı: 7.9

En İyi Belgesel dalında Oscar kazanan bu çarpıcı belgesel hikayesi, filmin yapımcılığı ve yönetmenliğini yapan Bryan Fogel’in amatör bir bisikletçi olmasından başlıyor. Sporda dopingin etkisine merak duyan Fogel, dopingi kendi üstünde uygularken, bu çalışmayı da Rus Bilim adamı Dr. Grigory Rodchenkov ile beraber yapıyor. Bryan ve Grigory dopingin etkisini araştırmak için bir yola çıkıyor. Ancak şok edici sonuçlarla karşılaşan ikili, büyük bir doping skandalının merkezine düşüyor.

 

Coach Carter (2005) IMDB Puanı: 7.3

Sıradan bir lise takımının basketbol antrenörlüğünü yapan Ken Carter, (Samuel L. Jackson) farklı yaşam biçimlerinden gelen ve birbirleriyle çok anlaşamayan bir grup ile takım ruhunu yakalamayı başarıyor. Ancak bir sorun vardır. Bu grup, akademik kontratlarını sonlandırmak isteyen bir lise yönetimi ile karşı karşıya kalacaktır.

 

Space Jam (1996) IMDB Puanı: 6.4

Animasyon ve gerçek karakterlerin bir arada yer aldığı bu macerada, tüm Looney Tunes yıldızları, gerçek NBA oyuncularının yeteneklerini çalan canavar bir takıma karşı basketbol maçına çıkıyor. Bugs Bunny önderliğindeki çizgi film ekibinin, canavarlarla oluşmuş bu takımı yenmek için yardım isteyeceği kişi basketbol efsanesi olan Michael Jordan’dan başkası değildir!

Kült film statüsünde rahatlıkla sayabileceğimiz 1996 yapımı Space Jam, hala animasyon dalında ilk akla gelen yapımlardan biri. 

 

Senna (2010) IMDB puanı: 8.5

Senna, Formula 1 tarihinin en büyük sürücülerinden biri olan Ayrton Senna’nın 34 yaşındaki trajik ölümünden önceki başarı hikayesini konu alıyor. Ezeli rakibi Fransa Dünya Şampiyonu Alain Prost ile olan rekabetinden de bahseden belgesel, spordan siyasete uzanan güç dengesinin çarpıcı gerçekliğini de gözler önüne seriyor.

Bafta Ödüllerinde En iyi Belgesel Ödülünü kazanan Senna, rakiplerini alt edip adını tarihe altın harflerle nasıl yazdırdığına yakından bakıyor.

 

The Blind Side (2009) IMDB Puanı: 7.6

Gerçek hayattan beyaz perdeye uyarlanan bir spor dramı olan The Blind Side, varlıklı bir çiftin evsiz bir lise öğrencisini evlerine almasını ve çocuğun hayata tutunup Amerikan Futbolcusu olma hikayesini konu alıyor. Yaşamının her alanında ona mentorluk eden Leigh Anne Tuohy’in Sean ile olan benzersiz ilişkileri izleyiciye duygu dolu anlar yaşatırken, yürek burkan performansı ile Sandra Bullock, En iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülünün sahibi oluyor.

 

Dangal (2016) IMDB Puanı: 8.4

Bir zamanların umut vaat eden güreşçisi Mahavir Phogat (Aamir Khan), hiçbir zaman altın madalya kazanamamıştır. Sonraki hayatını İki kızının iyi birer güreşçi olmaları için adayan Mahavir, onları altın madalya almaları için eğitmeye başlar. Genç kadın güreşçiler, sosyal dayatmaların baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalırken başarıya giden yolda yaşanan tüm zorluklara yakından bakan Dangal filmi, bir Hint yapımı olup başrolünde ünlü Bollywood oyuncusu Aamir Khan yer alıyor.

 

Iverson (2014) IMDB Puanı: 7.0

NBA tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Allen Iverson’ın inişli çıkışlı hayatını ve basketbol severlerin kalplerine nasıl kazındığını konu alan belgesel, yokluk içinden gelen bir gencin basketbola sarılarak hayata tutunmasını ve NBA’in en ikonik oyunculardan biri haline nasıl geldiğini konu alıyor.

 

Hoosiers (1986) IMDB Puanı: 7.5

Küçük bir kasaba lisesinin basketbol koçluğunu üstlenen beden eğitimi öğretmeni Norman Dale’ın (Gene Hackman) öğrencileri cesaretlendirerek, takımı eyalet şampiyonasına taşımak için verdiği müthiş mücadeleyi konu alıyor.

En iyi yardımcı erkek oyuncu (Dennis Hopper) ve en iyi müzik dallarında Oscar adaylığı bulunan Hoosiers, kazanma arzusu ve adanmışlığın sınırlarını fazlasıyla zorluyor.