X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Sinema Tarihinin En İyi Sneaker Anları

Sinema evrensel, sneaker ise bizim için öyle. Sneakerların herkesin hayatında iyi kötü yeri olsa da, bazı insanların hayatına olan etkisi tartışılmaz. Hele bir de sneaker çılgınlığının sinemanın büyüsü ile kesiştiği anlar en şaşırtıcı, merak uyandıran ve keyifli hikayelerini ortaya çıkarıyor.

Bizde sizin için sinema tarihinin, birbirinden eşsiz hikayelerine konu olmuş- yarım akıllı bir adamın tüm dünyayı koşarak turlamasını ya da bir NBA yıldızının canavarların üzerinden sıçrayarak smaç vurmasını sağlayan birbirinden ikonik sneaker anını derledik. İyi okumalar.

Back To The Future 2 – Nike Air Mag

Sneaks Up

Marty McFly’ın ayaklarında, zamanın ötesindeki dünyasında gözümüze çarpan en az film kadar sıra dışı bir şey vardı. O da o dönem belki de siluet olarak tarihin en fütüristik sneaker’ı olan Nike Air Mag’tan başka bir şey değildi. Filmde görüldüğü andan itibaren herkesin ayaklarında hayalini kurduğu ikonik sneaker, ilk kez 1989’da filmde görüldü ancak satışa 2011’de sınırlı sayıda çıkarıldı. 1989 yılındaki aynı heyecan, ilk görüldüğü o ikonik an gibi.


Fast Times At Ridgemont High – Vans Slip-On

Sneaks Up

Jeff Spicoli olarak bilinen filmin yıldızı Sean Penn, Ridgemont High’da Hızlı Zamanlar filminde sahip olduğu Vans Slip-On ‘Checkerboard’ renk paletini popüler kültürün merkezine koydu. Aynı zamanda film Güney Kaliforniya’nın paten ve sörf kültürünün mükemmel karışımı olurken İkonik Vans anı ile de bu kültür tam anlamıyla doruk noktasına ulaştı.


Forrest Gump – Nike Cortez

Sneaks Up

Tom Hanks, tarihin en efsane oyunculuk performanslarından birini gösterirken aynı zamanda tarihin belki de en efsane koşusuna da imza atıyordu. Aylarca yürüdü ve koştu. Ayaklarında ise Nike Cortez’den başka bir şey yoktu. Tüm zamanların belki de en ikonik film sneaker anlarından biri olan Forrest Gump’ın eline Cortezleri aldığı sahne listemizde tabii ki ilk sıralarda.

He Got Game – Air Jordan 13 & Nike Air Foamposite Pro

Sneaks Up

He Got Game’in ilgililer için tanıtıma ihtiyacı yok. Spike Lee'nin yönetmenliğini yaptığı sneaker tutkunları için en popüler filmlerinden birinde usta oyuncu Denzel Washington ve Ray Allen başrolde. Kahramanların giydiği Air Jordan 13 ve Nike Air Foamposite Pro ise film çıktıktan sonra ününü kesinlikle artırdı.

Spider-Man Into The Spider-Verse- Air Jordan 1

Sneaks Up

Listemizin genelini modern klasikler oluştursa da Spider-Man Into The Spider-Verse animasyon filmi olmazsa olmazdı. Olağan üstü grafik, renkler ve görselliğin yanında yeni Spider-Man’in siyahi olması ve benzersiz kostümüyle çok iyi eşleşen bir ikonik Air Jordan listeye girmek için fazlasıyla yeterli.

Batman – Nike Air Trainer 3

Sneaks Up

Eğer bir marka Batman’e özel bir bot yaptıysa bu gerçekten bir başarıdır. Tim Burton’ın benzersiz Batman yorumuyla nasıl eşleşeceği merak konusu olsa da, Nike Air Trainer 3’ler kelimenin tam anlamıyla bir Bat mobil etkisi yaratıyordu. Air Trainer’ın bir filmde görünmesi bir olayken Batman’in beyaz perde de giymesi biraz ikonik sanki.

Do The Right Thing – Air Jordan IV

Sneaks Up

Buggin Out lakaplı gencin Air Jordan IV’lerinin lekelendiği sahne, sinema tarihinin en ikonik sneaker anlarından biri hiç kuşku yok ki. Larry Bird formalı beyaz bir çocuğun ihmakar hareketi, Buggin Out’ın sinirlerini alt üst ederken herkes büyük bir kavga çıkacağını sandığı anda tarihin en absurd tartışmalarından biri gerçekleşir. Başkaları için absurd ancak sneakerhead olan siyahi bir gencin sneakerları hakkında nasıl takıntılı olduğunu dile getirmesi gerçekten komik ve etkileyicidir.

Space Jam – Air Jordan 11

Sneaks Up

Space Jam de gözüken Air Jordan 11 an’ı filmde gözükmesi ya da başka bir nedenden dolayı ikonik değil tabii ki. Ancak filmin en can alıcı sahnesi kesinlikle Jordan’ın canavarların üzerine basarak sıçrayıp herkesin üstünden bulduğu son saniye akıl almaz basket. Ve Michael Jordan’ın ayaklarında benzersiz siyah rugan derisiyle parlayan Jordan 11’lerden başka bir şey yok.

White Men Can’t Jump – Nike Air Command Force

Sneaks Up

White Men Can’t Jump filminde Woody Harrelson’ın hayat verdiği Billy Hoyle, beyazların azınlık olduğu bir bölgede onların da basketbol oynayabileceğini kanıtlamaya çalışan asi bir gençtir. E işin içinde basketbol varsa sneaker muhabbeti olmaması da bir hayli zor. Beyazlar Beceremez filmindeki ikonik anımız ise Boyle’un ayaklarında gözümüze çarpan sneaker olan Nike Air Command Force.