X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Yıldızların Tercihi; Nike’ın En İyi Dans Ayakkabıları

Müzikten harekete, kıyafetlere, aksesuarlara, elbette ki ayakkabılara kadar, dansın her yönü bir tür kendini ifade şekli olabilir. Hip-hop gibi bazı dans tarzları için bir çift sneaker, dansçıya hafif destek ve yastıklama sağlarken aynı zamanda tarzını da tamamlamaya yardımcı olur. O sneaker artık bir araçtan ziyade tam anlamıyla bir amaç anlamına gelir. Hatta belki de bir yaşam tarzı.

Sizlere yıllar yılı dansçılar tarafından tercih edilen zamanla dans kültürünün merkezine yerleşmiş en iyi Nike dans ayakkabıları hakkında bir liste oluşturmak istedik. İyi okumalar.

Nike Air Force 1

Sneaks Up

1982'de bir basketbol ayakkabısı olarak başlayan ikon kısa sürede sokak modasının vazgeçilmezi haline geldi. 2000'lerin başında Air Force 1, dünya çapında rapçiler ve sanatçılar arasında popülerlik kazanarak olmazsa olmaz bir hip-hop ayakkabısına dönüştü.

Günümüzde ise hala sanatçılar ve dansçılar, kalın tabanı ile dikkat çeken efsanevi AF1' leri tercih ediyor. Ayakkabıların altındaki desen, dansçıların hareketleri süzülerek yapmasına yardımcı olurken aynı zamanda zeminde sağlam bir tutuş olanağı tanıyor. 

Nike Dunk

Sneaks Up

Nike Dunk, AF1'ler gibi bir basketbol ayakkabısı olarak başladı. İlk kez 1985'te piyasaya sürülen siluet, tasarımın gözden geçirilmesiyle 90'lı yılların sonlarına doğru kaykaycıların ilgisini çekti. Yine 2000'lerin başında Nike SB tarafından kalın dil, iç tabana ekstra dolgular ve kaykay sporuna uyumlu hale getirmek için dayanıklılık eklenerek yeniden tasarlandı.

Şimdi, dansçılar da bunları tercih ediyor. Düşük kesimli bir siluet, hareketler için esneklik sunarken, ayak altı yastıklama da ayakların rahat olmasını sağlıyor.

"Tarz olmayı seviyorum ama daha önemlisi rahatlık," diyen Nike sporcu ve Olimpiyat break dansçısı adayı Anna "B-Girl Stefani" Ponomarenko şöyle devam etti: "Benim için ayakkabılarımın hafif ve yastıklı olması gerçekten önemli."


Nike Air Max

Sneaks Up


Nike Air Max, çıkışından bu yana 30 yıl boyunca onlarca farklı versiyondan geçti, ancak en yeni siluetlerden biri olan Nike Air Max Pulse, yeraltı Londra müzik sahnesinden ilham alıyor.

Dayanıklı, tekstille kaplı bir orta taban ve vakumlu detaylar sporcu ruhlu, çok yönlü bir tasarım oluşturuyor. Topukta bulunan yumuşak Nike Air yastıklama, her adımda canlı bir his sağlayarak yeraltı mekanlarının enerjik atmosferini buram buram yansıtıyor.

Nike sporcusu ve 2022 dünya şampiyonu break dansçı India Sardjoe için Air Max, dans için giydiği neredeyse tek ayakkabı.

"Gençken Nike Air Max 90 ayakkabılarıyla dans etmeye başladım," diyor Sardjoe. "Yıllar içinde birçok çift giydim. Bu ayakkabı, başlangıçtan şimdiye kadar benimle büyüdü."

Sardjoe, hafif yapısı nedeniyle Air Max'ler ile dans etmeyi sevdiğini söylüyor.




Nike Blazer

Sneaks Up

İnce bir tabana sahip bir spor ayakkabı olan Nike Blazer, dansçıların zeminle bağlantı kurmasına ve hareketlerde keskin bir doğruluk elde etmesine yardımcı olabilir. Bu özellikle İspanya'nın Olimpik break dans takımının bir üyesi olan Nike sporcusu ve B-Girl Furia lakaplı Ana Ortega için geçerli.

"Benim için ayakkabının en önemli şeyi tabanı," diyen Ortega, "Çok büyük olmamalı ve yastıklama çok fazla olmamalı. Daha hafif bir taban, benim zeminle temas halinde olmama yardımcı oluyor." Sözleriyle ayakkabının kendisi için önemini vurgulamaktan çekinmiyor.

Ortega düşük kesimli bir ayakkabıda dans etmeyi tercih ediyor. "Hareketlerimi yapmak için bana çok daha fazla hareketlilik sağlıyor," diyor.

Blazer'ın başka bir avantajı da sıkı bağcıkları. Sıkı bağlama sistemi, hareket ettiğinizde ayakkabı içinde sürtünme veya kayma için az yer bırakıyor. Ayrıca, ayak parmaklarını sürüyerek veya ayak parmaklarınızın üzerinde dans ederken dayanıklılık sağlamak için ayakkabının burun kısmında bir kauçuk kaplama bulunuyor.


Nike Huarache

Sneaks Up

Bazı dansçılar, özellikle dans tarzları zıplamaları ve hızlı hareketleri içeriyorsa, dans ederken bir koşu ayakkabısının sağladığı kavrama, çeviklik ve hafif hissi tercih edebilirler. Nike Air Huarache, ayak altında bol miktarda yastıklama ve destekleyici bir topuk kafesi ile bunların hepsine sahip.

Nike Huarache benzersiz görünümünü, bir su kayağı botunun uyumu ve adını aldığı Güney Amerika sandaletinin işlevselliğinden ilham aldı. Üst kısmında esnek kumaş ve arkada bir topuk klipsi, ayakları sıkıca sararak sabit tutarken havalı file malzeme ise dans rutinleri sizi ısıttıkça bu ayakkabının nefes alabilirliğini oldukça koruyor.

Geneli spor çıkışlı olan sokak modasın dna’larına işlemiş dans kültürünün ise merkezinde yer alan efsane sneakerlar ve daha fazlası için Nike Own The Floor kampanya sayfamıza göz atabilirsiniz.