X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Tarihin En Önemli Sneaker Teknolojileri

Sneakerlar eğer teknolojileri olmasaydı ne olurdu bir tahmin edin. Eşsiz Air birimi veya yemyeşil adidas Boost köpüğü yerine taban niyetine karton parçaları olabilirdi.

Teknoloji yıllar içinde o kadar ilerledi ki, birçok yönden ayak uydurmak bir hayli zorlaştı. Ama yıllarca bu inovatik düzende milat niteliğinde olan spor ayakkabı teknolojlerinin en iyi örneklerinden bazılarını sizin için derledik.

İşte en büyük markaların, tarihte yer eden en önemli sneaker teknolojileri. İyi okumalar.

Nike Waffle (1973)

Sneaks Up

Nike kurucusu Bill Bowerman, üretanı, ısıtılmış bir gözleme demirine döktükten sonra ünlü Nike Waffle Racer'ı yarattı.

Konsept, sivri uçlu demir taban olmadan bunun yerine waffle kalıbı ile daha iyi kavrama yüzeyleri oluşturmaktı. İlk olarak 1973'te Waffle Trainer olarak pazarlanan sneakerlar orijinal olarak 21.95 $ ile 24.95 $ arasında satışa sunuldu. Daha sonraki uyarlamalarla üst versiyonları üretilen Nike Waffle Racer sürümüne ve diğer sayısız modellere ulaşıldı.

Waffle Trainer belki de ilk büyük Nike yeniliklerinden biriydi. Ortaya çıkan sneaker Waffle Racer'dı, ancak ortaya çıkan sneaker deseni sonraki birkaç Nike modeli üzerinde de kullanıldı.


Nike Air (1979)

Sneaks Up

Bowerman'ın waffle tabanını icat etmesinden altı yıl sonra NASA mühendisi Frank Rudy, Nike'a yeni bir tasarım konsepti başlattı. Rudy'nin taban teknolojisi kapsüllenmiş hava kabarcıkları içeriyordu.

1979'daki ilk ayakkabı Nike Air Tailwind'di. Sneakerın tabanında gizli bir hava kabarcığı vardı." Hava kabarcığı " yaklaşık 10 yıl sonra 1987'de görünür hava tabanına sahip olan Air Max 1 piyasaya sürülene kadar kadar gizli kaldı.

Nike'ın Air teknolojisi, ünlü Air Jordan ve Air Force 1 hatları da dahil olmak üzere Nike sneakerlarının sayısız versiyonuna dahil edildi.

Nike Air'ın yenilik seviyesi-muhtemelen şimdiye kadar ki en etkili ve en iyi pazarlanan sneaker teknolojisi diyebiliriz.


adidas Micropacer (1984)

Sneaks Up

Bugün çeşitli sneakerlar kilometre takibi içerirken, Adidas Micropacer türünün ilk örneğiydi. Sneaker, koşu sırasında kaydedilen mesafeleri kaydeden dahili bir hesap makinesine sahipti.

İçinde bilgisayar bulunan bir ayakkabı fikri mi? Adidas Micropacer'dan kesinlikle bahseden geçemezdik.

Micropacer orijinal tasarımıyla günümüzde de satışa sunulmaktadır.


Asics GEL (1986)

Sneaks Up

Her büyük markanın yastıklama için "farklı isimleri ve patentleri " vardır. Asics'in şöhret iddiası Asics GEL teknolojisidir. Koşu markası, kullanıcılara rahat bir yastıklama sistemi sağlamak için GEL ile ilk denemeleriniyapmıştır.

GEL teknolojisi çok ilginç bir hikyayeye de sahiptir. Bir yumurtayı ikinci kattan GEL pedinin üstüne bırakırlar ve yumurta bu düşüşün sonunda kırılmaz. Bu olay GEL yastıklama teknolojisinin en büyük kanıtı olmuştur.

Yenilikçiyastıklamanınorijinallansmanındanbuyana,AsicsGELteknolojisinikullanarakbirçok sneaker varyasyonu yaratılmıştır. GEL-Nimbus, GEL-Quantum, HyperGEL ve GEL-Lyte bunlardan bazılarıdır ve piyasada satışları devametmektedir.


adidas Torsion (1988)

Sneaks Up

1980'lerde Adidas yeni ve geliştirilmiş stabilizasyona sahip sneaker modelini tanıttı: Torsion (Burulma) teknolojisi. Yeni dengeleme özelliği sneakerın ortasındaki esnek bir çubukta oluşmuştur. Sneaker büküldükçe, çubuk ön ayaktan topuğa destek sağlamıştır.

Adidas'ın sneakerlarının çoğu bugün markanın en popüler Adidas Boost sürümleri de dahil olmak üzere orijinal Torsion stabilizasyon sistemini kullanmaktadır.


Reebok Pump (1989)

Sneaks Up

Reebok PUMP, isminde de anlaşalıcağı gibi, ayak şeklinizi almak için şişirilir. Ayağını sneakerın içine kilitler. Gerçekten zaman testini geçmedi, ama kesinlikle - inovasyon zaman çizelgesinde - Reebok PUMP'tan bahsetmeden olmazdı.

Reebok Pump günümüzde de birkaç modeliyle satışa sunulmaktadır.




 

Nike Flyknit (2012)

Sneaks Up

Londra'daki 2012 Olimpiyat Oyunları'nda tanıtılan Nike Flyknit, üst kısmı örülmüş ilk sneaker oldu.

Başlangıçta, bu sneakerları Londra Olimpiyatların da giymek için sadece Amerikan sporcuları eğitim gördü ve sonunda bir nevi kamu malı haline geldi. Nike Flyknit, bir şekilde, diğer tüm markalar için kendi özel örme teknolojisi yaratmak adına bu yarışı başlatmış oldu. Sonunda, AdidasveNikeilkikisırayıaldı-Nikeilkyapmasınarağmen,tümendüstriiçinbüyükbirdevrim yarattı.

Diğer markalar daha sonra Adidas Primeknit ve Reebok Ultraknit dahil olmak üzere örme sneaker modellerini çıkardılar.


adidas Boost (2013)

Sneaks Up

adidas Boost bir başka devrimci yastıklama teknolojisidir ve moda trendleri üzerindeki etkisi nedeniyle Adidas'ın en çok satan sneaker hatlarından biri haline gelmiştir.

adidas Boost, performans veya koşu sneakerlarının rahat olabileceği fikrini pekiştirdi, ancak aynı zamanda insanların market alışverişine gitmek için bile giymeyi tercih edeceği rahatlığı sundu.


adidas Parley (2015)

Sneaks Up

En önemli yeniliklerden bazıları 1970'lerde ve 1980'lerde gerçekleşirken, sürdürülebilirlik için en büyük adımlardan biri adidas'ın geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yaptığı sneakerlardan geliyor.

Dört, beş yıl kadar önce okyanuslar için Adidas Parley ile devam eden bir takım çalışmalar mevcut. Şirket dünyanın dört bir yanındaki plajları tarıyor ve okyanus plastiği topluyor, daha sonra plastikten elyaf yapmak için geri dönüşüm yapıyor ve sneakerların okyanus plastiği ile üretildiği bu işbirliği ortaya çıkıyor. İnovasyon açısından bakıldığında da bu durum oldukça havalı gözüküyor diyebiliriz.




Nike E.A.R.L. (2016)

Sneaks Up

Belki de son üç yıl içinde insanların bahsettiği en büyük yenilik, Nike'ın otomatik bağcıklı sneakerları, Herşey, Back to the Future 2'ye dayanıyor. Bir film kurgusunun parçası olarak başlayan bu serüven yakın zamanda Nike’ın en yeni teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor.

Sneaker yandaki bir düğmeyle veya telefonunuza indirdiğiniz bir uygulama ile kontrol ediliyor.

Puma'da ayrıca kendi otomatik bağlama teknolojisini denemiştir ve Puma Fit Intelligence adı verilmiştir.


Adidas 4D (2017)

Sneaks Up

Nike,New Balance ve diğer markalarda 3D baskıyı deniyor. Ancak Adidas, geçtiğimiz birkaç yıl içinde, baskılı, ızgara benzeri bir tabanla sneaker oluşturmak için Carbon adlı bir California şirketi ile ortaklık kurdu.

Tabanlar dijital bir ışık sentezi işlemi ile yapılır ve mevcut versiyon - Alphaedge 4D sneaker olarak adlandırılır. Adidas 4D teknolojisini 2017'nin en iyi icatlarından biri olarak tarihteki yerini alır.